Where there is a whale there is a way...
Door: Yvet
Blijf op de hoogte en volg Yvet
14 November 2007 | Argentinië, Puerto Madryn
Zijn we met 6 man (lees: 1 man en 5 vrouwen) ruim 13 uur met een (gelukkig een erg comfortabele!) bus naar de oostkust afgereist; Puerto Madryn, het schiereiland Península Valles en de pinquincolonie op Punta Tombo.
Vrijdag
Bij aankomst 24 graden, dus omkleden!!… 3kwartbroek, shirtje, flip flops!! Ein-de-lijk!! :-) Vervolgens een walvissentour voor de zaterdag geboekt bij het hostel en zondag de pinquintour bij een touragent in het centrum… de rest van de dag doorgebracht met ontspannen en genieten van het weer, op het strand, de pier en in de stad.
Zaterdag
Half 7 op voor de tour… 8 graden en een ontiegelijke storm. Een helse tour over Península Valles… vanuit het busje veel (een soort maar heten anders) lama´s gezien…
buiten, ondertussen te worden weggeblazen en gezandstraald zeeolifanten, zeehonden, een paar pinquins en 2 vliegende pinquins!… leuk, maar door het weer eigenlijk bijna niet te doen.
Het ¨whale-watching¨ werd afgeblazen, de wind te hard,de golven te hoog…
allen diep, diep telleurgesteld!! :-(
(wel 1 babywalvis gezien, in de golven aan de kust, wachtend op zn moeder!)
Zaterdagavond
Zijn we meteen naar de touragent van de zondagtour gegaan. ¨WIJ WILLEN WALVISSEN ZIEN ¨ !! Deze man vertelde ons dat hij al zijn tours van de zaterdag had gecanceld en zo ook veel andere touragents. Iedereen had geweten dat het dit weer ging worden. Het hostel had ons moeten inlichten hierover… (MIERDA!)
Bij deze touragent een speciaal voor ons aangepaste tour kunnen regelen voor de volgende dag… eerst walvissen, daarna pinquins (de afstand tussen deze 2 plekken staat ongeveer gelijk aan Einhoven – Parijs).
Vervolgens in het hostel, samen met Margriet een fixe discussie aangegaan met de bedrijfsleider en na een keiharde onderhandeling (Margriet en ik besloten hierna samen een advocatenkantoor te beginnen) een flink deel van ons geld teruggekregen.
Zondag
6 uur op voor de tour…. 24 graden, lekker briesje (raar land)!
Andere gedupeerden van de mislukte tour van de vorige dag maakten nu dankbaar gebruik van onze speciale tour en gingen mee… een gezellige groep… wat belangrijk was aangezien we tijdens deze tour van bijna 12 uur! minimaal 9 uur met elkaar in een busje door zouden brengen!
Nog geen 2 uur later werd onze whale-watch-boot door een tractor het water ingereden…
Het zoeken naar de walvissen was erg spannend, de ontlading groot toen we ze eindelijk zagen! KIPPENVEL!!!
3 volwassen walvissen gezien, waarvan 1 moeder met kind vlak naast de boot! Onbeschrijvelijk!
Na een rit van 4 uur naar Punta Tombo, vielen de pinquins mij wat tegen… in Punta Tombo huist de éénna grootstekolonie van de wereld… ik verwachtte een half miljoen pinquins bij elkaar (zoals in ¨March of the penguins¨). Helaas bestaat deze kolonie uit een kwart miljoen holen in de grond… met daarin broedende pinquins!
Natuurlijk geen dagelijkse kost en alsnog indrukwekkend… maar een tegenvaller als je ¨March of the penguins¨ verwacht.
De terugweg in het busje was hilarisch… op het tvscherm waar het busje mee was uitgerust werd een muziekdvd van de jaren 80 afgespeeld… een complete selectie fragmenten… vooral de reacties van de 30+sers onder ons waren erg sfeerverhogend!
Na de jaren 80 sessie sloten we de tour af met een TMF-megamix 2001 dvd… hoe ze daar aankomen in Argentinie!?
... ik ga vanavond eten bij de broer van Maxima!!!!!
14 November 2007 - 19:04
Anita:
Wauw....
Xje -
14 November 2007 - 20:36
Ellen En Frits:
Yvette, leuk die pinguins. Weet je dat er soms wel 1 miljoen zijn (in december 2002)? -
14 November 2007 - 21:20
Louzie:
Wat gaaf die walvissen joh! Lijkt me zo indrukwekkend!
Mooie foto's geschoten en een leuk verhaal weer!
De kou begint hier een beetje te komen nu. 's Nachts vriest het lichtelijk en overdag is het erg fris.
Sneeuw zal nog even uitblijven denk ik.
Tot zover het weerbericht.
Liefs van mij!
14 November 2007 - 23:19
Moritz:
Meine gute. Je hebt daar dus ook De Lama's kijk maar uit dat ze je niet in je nek spugen :)
Had ik al gezegd dat ik stink jaloers ben?
15 November 2007 - 22:30
Willemijn:
Volgens mij ben je spoedig jarig, van harte gefeliciteerd namens Landa en Wil -
16 November 2007 - 09:25
Eva:
GEFELICITEERD!!!! raar dat je daar jarig bent, vorig jaar rond deze tijd stonden we afscheid te nemen op schiphol? doen we goed! :) dikke vette knuffels uit een ijskoud holland
kan niet wachten tot ik bij je ben!!
kus
ps. wauw die walvissen zijn echt super! -
16 November 2007 - 12:44
Marijn:
ER IS ER EEN JARIG HOERA HOERA, IK KAN JE NIET ZIEN MAAR TOCH BEN JIJ HET!!!! HIEP HOI, GEFELICITEERD LIEVE MEID!!! MUCHOS KNUSSEN EN LIEFDE!! -
16 November 2007 - 13:19
Corinda:
he, lieve lieve lievette,
FELIZ COMPLIANOS!!omwijs gefeliciteert wijfie.
Hoe was je dag. Echt jammer dak er niet bij kon zijn. Ik ga morgen op mijn terugreis naar Bariloche beginnen en dan halen ze ons voorlopig niet meer uit elkaar, ha, ha. Mis je ook echt ... maar ga je heeeeeeel snel zien.. eindelijk!!
3 hele dikke zoenen. smak smak smak..
je ¨regelmatige reisgenootje¨ -
16 November 2007 - 14:02
Marlous:
Yvetjeeee! Gefeliciteerd!!!!
Maak er een mooie dag van!
Dikke verjaardagsknuff!
16 November 2007 - 15:26
Carmen:
Hey Moppie,
gefeliciflapperdeflap, tralala en dat is een heelgoede reden voor een feestje tralala, hieperdepiep hoera.
Een grote kuffel een een paar hele vette zoenen van mij;) -
16 November 2007 - 17:39
Ouders Van Corinda:
Van harte gefeliciteerd, Yvette!
Nico en Corrie Holdermans
16 November 2007 - 17:39
Shirojani:
happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday, happy birthday, happy birthday to you!!!
Fijne dag vandaag!!!!
Kus, Shi -
16 November 2007 - 20:06
Pascalle:
GEFELICITEEEEEERD Lieve lieve lieve lievet!!!!
Hoop dat je een geweldige dag hebt daar aan de andere kant van de oceaan! Happy birthday!
Zou je dolgraag een echte knuffel willen geven... maar daar moeten we nog even geduld voor hebben!
Hou je brievenbus daar nog even in de gaten voordat je weer verder reist trouwens!! ;-) hinthint
Dikke zoen!!!!!!!
Pascalle -
17 November 2007 - 17:01
Marlous:
En hoe was het eten bij de broer van Maxima? En belangrijker nog, hoe was je B-day!?!?
Kus! -
17 November 2007 - 22:05
Y VET BEDANKT:
voor alle lieve verjaardagswensen op mn WBJ.nu... Hyves... mail!!
Mn verjaardag begon wat saai en druilerig... maar ´s avonds een goed begin van mn alwéér 22ste levensjaar gevierd!!!
Voor t geval mensen hebben gesmst... mn Nederlandse telnr heb ik niet meer!
Ik heb voorlopig een Argentijns nummer... probeer nu uit te vinden welke getallen je nou wel/niet moet draaien vanuit Nederland (is nogal ingewikkeld)... zodra ik het weet komt ie op mn WBJ.nu
Als Eva, Maus en Nienke komen nemen ze een prepaidkaart mee en ben ik zo nodig weer beter bereikbaar...
voor geinteresseerden...
op nickmiddeldorp.waarbenjij.nu een leuk, meer inhoudelijk, aanvullend verhaal van ons Puerto Madryn avontuur! -
18 November 2007 - 09:51
Marloes:
Ha Yvet,
Nog gefeliciteerd met je verjaardag, sorry een beetje te laat...
xxx marloes -
18 November 2007 - 13:04
Jeroen:
:schaam:
Van mij ook nog heel veel felicitaties natuurlijk!
X