Lekker blijven plakken!!
Door: Yvet
Blijf op de hoogte en volg Yvet
28 Maart 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Sfeervolle, donkere hal. Plafond van golfplaten met in het midden, een enorme discobol. Een stuk of 10 tafels, allemaal verschillend… en zo ook de stoelen eromheen… allemaal anders. Om 22:30 zit het al propvol met jongelui, voornamelijk locals. 20 pesos (iets meer dan 5 euro) voor een plek aan een tafel… en 15 pesos voor een plek op een krukje aan de kant, staand, of zittend op de grond. Er loopt een zwart-witte kat op zn gemakkie tussen de mensen door. Al voor er iets gebeurd zit de sfeer er goed in. Iets na 23:00u komen er 11 muziekanten op. 4 arcordion´s (maatje tango, facinerend instrument!), 4 violen, 1 bas, 1 cello en een vleugel. Samen met en hoop lichteffect en af en toe een geweldige (en knettergekke) tangozanger geven zij een tango-muziek-optreden! Ongelooflijk goed! (Club Atlético Fernández Fierro… Tango).
Teruglopend naar het huis van ¨Jazz¨ een vriendinnetje van ¨Lee¨ (vriend van mij, ontmoet in Olinda, Brazilie)… lopen we langs een piepklein typisch-Buenos Aires-barretje… Charlie Chaplin op de muur geschilderd, prachtig ingelegde stenen vloer, alle ramen en deuren open… in de bar geeft een jongen (Micheal-Jackson-look-a-like) een spontane tap-dansshow weg… er vormt zich een clubje mensen om het barretje... hij is echt goed.
Het huis van Jazz is van binnen, werkelijk elke kamer, keuken, hal, elke muur, elke deur, elk hoekje en gaatje, beschilderd. Door dezelfde artiest als de volkswagenbus op de foto!! (heel toevallig eerder deze week gefotografeerd).
Wandelen door een enorm schilderij!!!
Buenos Aires zit zo vol verrassingen!!
Wat een heerlijke stad!
Ik zou eigenlijk afgelopen dinsdag zijn vertrokken uit Buenos Aires, lukt niet erg.
Woensdagavond hebben Lee en ik onze vertrekdatum voor de 4e keer verplaatst… ja, maandag ga ik echt!!
Favoriete plekken zijn...
Recoleta; de café´s met als decor de muur van de begraafplaats en de daken en standbeelden van de tombes die hoger zijn dan de muur… de begraafplaats zelf is onbeschrijvelijk! …
en San Telmo; heerlijk om rond te struinen, koffie te drinken in de leuke barretjes of op het plein (Plaza Dorrego), waar ik ondertussen alle straatverkopers en tangodansers van gezicht ken.
Maar ook La Boca is geweldig en Palermo, vooral ´s avonds… zoveel leuke, mooie, gezellige en vooral verrassende plekken! Zoveel te zien en te doen!
… en dan de protestacties… elke dag! wordt er in deze stad geprotesteerd, grote protesten en kleine. Plaza de Mayo hangt standaart vol met spandoeken, en bijvoorbeeld twee dagen geleden stonden er ´s avonds door heel de stad grote groepen mensen op kruispunten met pannen, lepels, deksels een bak herrie te maken … hilarisch!!
Buiten de armoede...
de vele mensen die op straat leven, al die kindjes, Lee en ik kopen flessen drinken en delen ons eten met hen op terrasjes... gisteravond ben ik zelfs met een grote bak overgebleven spaghettie bolognese de straat opgegaan, zonde om weg te gooien... dus mensen blij gemaakt.
Al die mensen die ´s avonds de vuilniszakken openmaken om het afval te scheiden voor die paar pesos die ze krijgen voor het aanbieden van gescheiden afval… met grote karen alle straten afgaan opzoek naar meer afval... hun ¨brood¨.
... én buiten de stank en benauwdheid van uitlaatgassen en de chaos...
is Buenos Aires echt een geweldige stad!
Ik ben bevriend met 2 meisjes uit Buenos Aires (ken ik ook uit Praia da Pipa, Brazilie). Sol (Solana), zie ik het meest, zij is bijna het buurmeisje van de president van Argentinie!! Mn andere vriendinnetje Virginia is de kleindochter van een ex-president… al is ze daar niet trots op, aangezien hij 32 jaar geleden aan de macht was, in de tijd dat 30.000 Argentijnen ¨verdwenen¨ (de zonen van de ¨dwaze moeders¨ op Plaza de Mayo).
Ik geniet met volle teugen van een tijd rondhangen op 1 plek. Van het terugzien van veel vrienden die ik eerder deze reis heb ontmoet en van de vele leuke dingen die Buenos Aires te bieden heeft.
Na 3 weken bij mn (eigen)aardige gastheer te hebben gewoond, waarvan ik 2 weken naar school ging en behoorlijk vooruit gegaan ben met mn Spaans, ben ik naar een hostel in San Telmo gegaan, ´Sandanzas´. Afgelopen zondag ben ik verhuisd naar het hostel van Lee ´Portal del Sur´... absoluut het mooiste hostel tot nu toe!!
Mn plannen voor de komende tijd... als alles goed is ga ik maandag richting deze boerderij om 2 weken te werken voor een bed en eten (even wat geld besparen... en paardrijden!):
Rural outskirts of Buenos Aires city
An organic farm on the near outskirts of the city of Buenos Aires We use a bio-intensive organic system. We are also training oxen and horses. Very attractive site within easy access to the city. Comfortable accommodation provided, lacto-vegetarian food. No alcohol or smoking. In a Hare Krsna stlye community. Semi-religious lifestyle of the community but not enforced on guests. Excellent for counter-seasonal weather. Sunny here, winter there!!! Spanish is native language, though English is spoken
Hierna ga ik naar het noorden, via Cordoba, Salta, met wat tussenstops naar Bolivia! Kijk ik naar uit!
28 Maart 2008 - 18:48
O.S.sr:
Geweldige video's tango en verhaal.
Dank voor je tel. Veel plezier op de boerderij.
Kus O.S. sr. -
28 Maart 2008 - 20:03
Ellen Van De Schoor:
Dag Yvette,
We begrijpen je enthousiasme voor Buenos Aires helemaal, een prachtige stad, een mix van Madrid, Duitse grundlichkeit en heerlijke swing en tango. Absoluut een stad om je veilig en op je gemak te voelen.
En uh, is er iets moois aan het groeien tussen Lee en jou, of lees ik teveel tussen de regels door dat er in werkelijkheid niet is?
Succes in de "Hare Krsna stlye community"
Groetjes, Ellen -
28 Maart 2008 - 20:44
Voor Er Roddels...:
... ontstaan ;-)
NEE... er groeit niks moois tussen mij en Lee... altans niet meer dan een fijne vriendschap waarin ik mezelf kan zijn en veel lol heb... tussen mij en een andere Engelsman daarentegen... ja, tis een feit dat ik het goed kan vinden met onze overzee´se westerburen!! -
29 Maart 2008 - 09:02
Eva:
haha slettebak!
29 Maart 2008 - 12:09
Robin:
nou het klinkt wel heel erg mooi dat buenos aires.
heel veel plezier en succes met toch uiteindelijk weer vertrekken naar nieuw avontuur!
29 Maart 2008 - 12:51
Willy:
We zijn heel blij weer wat van je te horen, wat een belevenissen allemaal om groen te gaan zien van jaloezie!!! Geniet met volle teugen van deze geweldige tijd, als helemaal arm wordt en nergens meer geld kan verdienen dan roep je maar. Heel veel liefs en dikke knuffels van ons beiden. -
29 Maart 2008 - 18:32
Jossie:
Gewoon doorgaan met die mannen hoor, hier kleven er altijd een hoop 5-en en 6-en aan ;-) -
30 Maart 2008 - 15:18
Ester:
Hoi, weer een mooi verhaal en jij maar nog steeds wachten op mijn verhaal. Iedere keer neem ik me voor : en nu neem ik de tijd, maar dan komt er weer iets tussen. Op dit moment is dat de opleiding. Moet half mei mijn leerproject inleveren en daarnaast opdrachten maken om zo ook mijn andere vakken te kunnen afronden. Mijn verhaaltje komt zo snel mogelijk!!!! Dikke kus! -
30 Maart 2008 - 19:11
Vlinder:
Heerlijk scheet!! Echt heerlijk! Keep up the good work ;) -
30 Maart 2008 - 19:21
Ellen Van De Schoor:
Een andere westerbuur dus.
Zie nu ook aan de foto's dat je Tigre heb bezocht, een kleurrijke markt.
Ben benieuwd hoe je het noorden van Argentinie gaat ervaren.
Groetjes, Ellen -
08 April 2008 - 17:04
Annemieke:
dikke KUS!!!!!! -
12 April 2008 - 18:27
Kippie 1:
Lieve Pom. ik ga vandaag terug naar huis. echt gek als ik jou mooie verhalen lees. Grappig dat je SHalini weer gemeet hebt. Hoor de heerlijke gesprekken over de mannen tussen jullie alweer. Ik heb mijn site ook weer bijgewerkt dus moet je maar even bekijken. Adam en ik wachten op je schat.
veel plezier in Bolivia, ik was echt positief verrast door dit mooie land.
dikke kus
17 April 2008 - 17:14
he vetje :)
heeft even geduurd, maar heb je laatste brichje gelezen :) (nog geen eigen inet)
je bent zu zeker alweer onderweg. of zit je nu bij ie hara krishna?
ik zat net even te kijken op die wooff-site, alleen dan voor nieuw zeeland. lijkt me helemaal gewedig zoiets. tnx very much voor de link!
alleen dat stukkie wat je eronder hebt geplakt..
is die hele organisatie van de hara krishna of is dat daar bij jou? want nu hadden ze het over niet drinken en roken! :O
ga ik toch maar even uitzoeken..
footoos van mn huis willen niet echt lukken :( telefoon en verwante programma willen niet echt meewerken helasch.. :(
nou,
heule dikke vette kus en knuffel en dan ga ik nu even je footoos bekijken :)
dagdag x -
17 April 2008 - 17:28
ps. wat kan die gowap verharen zeg!!! echt niet normaal! -
17 April 2008 - 17:36
ps. wat kan die gowap verharen zeg!!! echt niet normaal! -
17 April 2008 - 17:38
Rik:
en die tango is echt geweldig!
zo ver was ik nog niet na 2 jaar haha :)
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
bis bald!