Peru... en *hoe dit allemaal begon...* - Reisverslag uit Lima, Peru van Yvet Vrijmoed - WaarBenJij.nu Peru... en *hoe dit allemaal begon...* - Reisverslag uit Lima, Peru van Yvet Vrijmoed - WaarBenJij.nu

Peru... en *hoe dit allemaal begon...*

Door: Yvet

Blijf op de hoogte en volg Yvet

03 Augustus 2008 | Peru, Lima

Gebleven in AREQUIPA...
Leuke stad, ontspannen dagen. O.a. Santa Catalina bezocht, een zeer kleurig-klooster waar (ben vergeten hoe land geleden precies) 450 nonnen woonden. Zij kwamen nooit buiten de muren en communiceerden via roosters in de muur met de buitenwereld. Het klooster is prachtig. Een sfeervol stadje in een stad.

Na Arequipa naar CUZCO.
Wederom leuke, ontspannen dagen. M.u.v. de reis naar- en van de Machu Pichu, dat was weer een hele (dure!) onderneming!
De Machu Pichu... een mijlpaal in mn reis, omdat het om deze plek ooit allemaal begonnen is!!

*in 2003 las ik het boek ¨De Celestijnse belofte¨, een spirituele-roman die zich gedeeltelijk afspeeld in Peru/ Machu Pichu. Na het lezen van dat boek wilde ik maar één ding... naar Peru!! Vlak na het lezen van dit boek, zag ik een documantaire over werken met straatkinderen in Brazilie... ook dit prikkelde mijn interesse behoorlijk! In de jaren die volgde groeide de drang van reizen naar Zuid-Amerika. In deze periode vroeg Eva of ik met haar door Ecuador wilde reizen... dit bleek naast Peru te liggen... en zo groeide het plan van een ¨reisje Peru¨, langzaam maar zeker door naar ¨een jaar door Zuid-Amerika¨*

De Machu Pichu dus... én wat een ongelooflijk facinerende plek!! De ruines en bijbehorende verhalen, maar ook zeker de bergen en valeien eromheen. ADEMBENEMEND MOOI!!!! GENOTEN!!!!

Verder in Cuzco een massage gehad, een leuke stapavond met veel billen-schudmuziek en in het weekend nog maar eens een ¨klein- Zuid-Amerikaanse-rave´je¨ bezocht, wederom een tegenvaller!

Na Cuzco... HUACACHINA!!!
Afscheid genomen van Daniel, die in sneltempo naar het Noorden wilde reizen. Sinds tijden weer alleen!
Huacachina is een oase in een desert die uit enorme zandduinen bestaat. Naast veel luieren en lezen heb ik in een 9 persoons zandbuggy door die duinen gescheurd. Een van de engste, maar ook coolste dingen die ik in mn reis heb gedaan. Kei-hard, stijl naar beneden van zo´n enorme duin... een levende 8-baan!! Heb mn longen uit mn lijf geschreeuwd en trilde van top tot teen van de adrenaline!!
Tussendoor wat zandboard-pogingen gedaan (en hiermee uit mn broek gescheurd), wat moeilijker is dan het lijkt... dus ook maar een aantal keer plat-op-de-buik-op-het-zandboard van zo´n duin af... veel makkelijker en zooooo snel!!!

Na Huacachina... naar LIMA...
Geen bijzondere stad... groot en ongezellig. Leuke busreis erheen met een Iers meisje wat ik had ontmoet. De eerste dag in Lima doorgebracht in de commerciele wijk Miraflores, o.a. eten bij Mc Donalds, shoppen voor een nieuwe broek en naar de kapper... het lijkt hier in niks op de rest van Peru!!!
Dag 2, 63 km ten Noorden van Lima het Eco-Truly-Park bezocht. De grote broer van het Hare Krishna-park waar ik in Argentinie vrijwilligerswerk deed. Hier hebben ze heel veel van die gekke tempels ¨Truly´s¨! Leuk om te zien!
´s avonds naar de bioscoop gegaan... geen idee wat er draaide, maar had zin in een filmpje... wat bleek...
SEX IN THE CITY the movie!!
Yvet als een kind zo blij!!!
Dag 3, vandaag... de nacht doorgebracht in het centrum van Lima...in het mooiste hostel van mn trip!! (hostel Espana)... slapen in een museum!! Leuk meisje uit Berlijn leren kennen, samen ontbeten, daarna het centrum rondgelopen... nee... Lima is niet echt boeiend...

vannacht naar HUARAZ!!! ... weg hier!

• 04 Augustus 2008 - 07:11

Willy:

hoi lieverdje wat een schitterende foto's weer en wat een leuke belevenissen, jeetje wat gingen jullie hard door het zand, eng, nog veel plezier, dikke kussen van ons beiden

• 04 Augustus 2008 - 15:10

O.S. HV Sr.:

Te gek, verhaal en foto's en (v)ideotjes.
    Mail je nog uitgebreid.
    Kussen O.S,

• 05 Augustus 2008 - 19:55

Annemieke:

Hey
    WOW wat een mooie dingen maar weer! het houdt maar niet op hé :)
    heel veel liefs en knuffels!

• 10 Augustus 2008 - 03:46

Evadoos:

hee lieverd!!
    dank je wel voor je verjaardagskaart: precies op tijd :)
    wat heerlijk om die plekken weer terug te zien! huacacina is de ultieme uitrust spot na die helse tocht naar de machu pichu...hoewel ik je kan zeggen dat 4 dagen lopen naar die berg nog 10x ellendiger is. foto's zijn mooi. wil er wel paar jatten want bij ons zat ie in een wolk ;)

heb ook in die 8baan gezeten door de zandduinen en je raad t al: kotsmisselijk! ben uitgestapt en terug gelopen laatste stukje, helemaal groen! zandboarden ging super, zoooo leuk om te doen!

nog even en dan kunnen we live na-praten YES

dikke zoenen topper!

• 10 Augustus 2008 - 16:12

Linski:

Ja ik ken de verhalen van de helse 4 daagse tocht naar de Machu Pichu maar al te goed haha.
    Jij hebt er wel erg mooie foto's van zeg!
    En wat een mazzel van Sex and the city!

Tot snel meis!

Kus